Sobota, Junij 15, 2024
   
Text Size

Šola bosanskega jezika in kulture predstavljena v kratkem filmu o Bosancih v Velenju

Ekipa Društva za mehek pristanek iz Krškega (DZMP), podprta z EVS prostovoljci iz Belorusije, Francije, Portugalske in Španije, je v sklopu svojega multimedijskega projekta gostovala v KRMC Velenje. Ena od tem za snemanje filma se je nanašala na Bosance in Hercegovce v Velenju, zato so k sodelovanju povabili Bošnjaško mladinsko kulturno društvo.

Ker pa je v društvu aktualno izvajanje pouka bosanskega jezika in kulture, smo v tem filmu predstavili tudi projekt »Korenine v Bosni, drevo v Sloveniji«, ki ga izvaja Bošnjaška kulturna zveza Slovenije, sponzorira pa donacija Švice v okviru švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji. Učenci bosanske šole so tako imeli priložnost dan preživeti s snemalo ekipo DZMP Krško in EVS prostovoljci iz Evrope ter pokukati v ozadje nastajanja filma. Konec julija / začetek avgusta, ko naj bi bil projekt predvidoma zaključen, se bo premiera filma v Velenju odvila v Letnem kinu – ekipa šole bosanskega jezika in kulture bo prav gotovo tam.

 Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji. Projekt izvaja Bošnjaška kulturna zveza Slovenije.

Copyright © Bošnjaška kulturna zveza Slovenije. Vse pravice pridržane